logga.jpg

Hem Om mig Resor Föredrag Utställning Qigong Kontakt

   

qigong-2.gif


       


Medicinsk Qigong (uttalas tji gång)

 

Qigong1.JPG Qigong2-.JPG Qigong11.JPG


Qi betyder livskraft, energi, andning

Gong betyder metod, prestation, resultat, arbete, träning

Qigong är ett livsstilspaket som bygger en helhet för livskvalitet och hälsa. De viktiga ingredienserna är etisk medvetenhet, mat och miljö.

Rörelsetekniken är bara en del av en större enhet. Vår livsföring, livsinställning och våra tankar utövar stark påverkan på vår hälsa. Det viktiga är att man själv tar ansvar för att hålla sig frisk och inte bara väntar tills man blir sjuk för att sedan gå till läkare och bli reparerad.

Qigongen är hjälp till självhjälp, ingen annan hjälper dig!

Det är viktigt att leva så naturligt som möjligt, att klä sig i och omge sig med naturliga material. Regelbundet utövande av qigong-tekniker leder till en andlig utveckling och en personlighetsutveckling. Dessutom börjar man spontant att äta vettigare och man får klart för sig vad man vill och får även kraft att genomföra det.

Det finns många typer av qigong, alla är olika precis som all olika sporter är olika. Det finns även religiösa typer av qigong. Man brukar skilja mellan religiös qigong, kampsportqigong och medicinsk qigong.

Jag undervisar i Biyun-metoden som är en typ av medicinsk qigong som är auktoriserad av de kinesiska hälsovårdsmyndigheterna

           

©Kinakerstin | Säbygatan 31    SE-261 33  LANDSKRONA |  info@kinakerstin.se |